Caroline Horikx is zelfstandig gevestigd psycholoog. Met haar specialisatie Arbeid en Gezondheid begeleidt zij mensen met psychische problemen op of door het werk.


Als je meer dan twintig jaar je eigen praktijk hebt, actief bent binnen het Nederlands Instituut van Psychologen, lid bent van een netwerk (voorzitter) en een gezin en hobby’s hebt, is Caroline een ervaringsdeskundige in het in de lucht houden van alle ballen. Haar visie ‘less is more’ houdt haar scherp. “Maak regelmatig de balans op, maak keuzes en houd je daar (voorlopig) aan.”


Het specialiseren was voor Caroline een spagaat tussen uit willen blinken in een specifiek gebied en bang zijn om te kiezen. De angst voor een negatieve keuze heeft ervoor gezorgd dat ze zich een tijdlang niet durfde te profileren. “Toen ik tot besef kwam dat succesvolle mensen zich juist profileren en dat ik geniet van dit werk en mijn voldoening haal uit de kleine, maar heel belangrijke successen, durfde ik pas echt te kiezen voor mijn pad.”

Dit bewuste proces bezorgde Caroline een groei in haar werk naar specialisme en tegelijkertijd toch breed inzetbaar zijn. Ook mag ze in haar vak ongelimiteerd nieuwsgierig zijn. “Ik kan alles vragen en wil van alles te weten komen. Ik geniet van mezelf ontwikkelen en beter worden.”


Caroline is in haar beste versie sterk, kwetsbaar, gevoelig en met gevoel voor humor. Ze relativeert als de beste en de ander voelt zich serieus genomen. Ik laat de zonzijde van het leven zien en ervaren. En als je goed kunt omgaan met de schaduwzijde in je leven, dan kun je heel veel, zo niet alles, aan.

→Welkom